Bereikbaarheid

 

De Cruquiuskade valt onder de Oostelijke eilanden van het centrum van Amsterdam en is te bereiken met bus 22 vanaf het Centraal Station. Deze stopt op de Cruquiuskade (halte het Funen).
Eveneens van het Centraal Station kun je tram 26 (richting IJburg) nemen, derde halte Rietlandpark. Van daaruit is het ongeveer 10 minuten lopen naar Cruquiuskade 34. Dit kan door de Czaar Peterstraat, gezellige straat met winkeltjes. Deze helemaal doorlopen tot kruising Cruquiuskade en Oostenburgergracht. Links de Cruquiuskade op en naar woonark 34 wandelen. Of je wandelt vanaf Rietlandpark via de Panamalaan. Dan ga je na het tweede stoplicht rechtsaf naar de Cruquiuskade. Je loopt onder een spoorwegviaduct door. En dan is het de zesde woonark links, nummer 34. Wil je niet wandelen vanaf het Rietlandpark dan neem je daar tram 7 richting Slotermeer. Die stopt bijna op de hoek Czaar Peterstraat en Cruquiuskade, halte Eerste Coehoornstraat.

Andere mogelijkheden zijn:
Tram 7 richting Azartplein of Slotermeer. Uitstappen halte Hoogte Kadijk/bij de molen, of halte Eerste Coehoornstraat. Daarna 5 minuten lopen.
Of de sprinter nemen naar Muiderpoort station, dan is het ongeveer 15 minuten lopen naar de Cruquiuskade 34.

Met de auto en parkeren

Kom je van buiten Amsterdam met de auto, neem afslag S114 (richting Artis, Zeedijk). Na de afslag ga je bij de stoplichten linksaf de Piet Heintunnel in. Sorteer op het einde linksvoor en ga linksaf de Panamalaan op. Na het tweede stoplicht ga ja rechtsaf de Cruquiuskade op. Je rijdt onder een spoorwegviaduct door; de zesde woonark links, nummer 34, is de praktijk.

Let op: de Piet Heintunnel is vanaf 25 juni 2021 tot uiterlijk 30 september 2022 dicht voor al het verkeer, behalve voor tram 26. Dit vanwege ingrijpende werkzaamheden. Kijk voor informatie hoe dan te reizen: www.amsterdambereikbaar.nl/pietheintunnel 

Soms kun je voor de deur parkeren, soms is het zoeken naar een plekje. Het is betaald parkeren. Een kaartje uit de parkeerautomaat  is alleen te betalen met een pas (chip, credit of master) en je moet het kenteken van je auto intoetsen.
Als je me van tevoren het kenteken doorgeeft, kun je, zonder daar zelf iets voor te hoeven doen, met 35% korting parkeren. Ik heb een bezoekersvergunning van de gemeente gekregen voor het deel van de stad dat Centrum 4 wordt genoemd. Ik moet daarvoor het kenteken van jouw auto en de parkeertijd online invoeren.

Copyright Dorrestein Praktijk 2018 All rights reserved  -  Webdesign: JJB