Bereikbaarheid

 

De Cruquiuskade valt onder de Oostelijke eilanden van het centrum van Amsterdam en is te bereiken met bus 22, of tram 7.

Let op: de Wittenburgergracht wordt geherprofileerd. Daardoor is deze geheel en gedeeltelijk afgesloten tot zomer 2019. Bus 22 rijdt hier niet meer doorheen en ook niet over de Cruquiuskade. Wel stopt de 22 op de Panamalaan, halte Rietlandpark/Borneolaan. Van daaruit 7 minuten lopen.
De andere dichtstbijzijnde halten van openbaar vervoer zijn:

- Tram 7 richting Azartplein, of Slotermeer, uitstappen halte Hoogte Kadijk/bij de molen of halte Eerste Coehoornstraat. Daarna 5 minuten lopen.
- Tram 14 vanaf Centraal Station halte Zeeburgerdijk, ongeveer 7 minuten lopen naar Cruquiuskade 34. Deze rijdt wel wat om.
- Tram 26 vanaf Centraal Station derde halte Rietlandpark. Ongeveer 10 minuten lopen naar Cruquiuskade 34. Eén lange rechte weg, Panamalaan, en dan na het tweede stoplicht rechtsaf naar Cruquiuskade. Je loopt onder een spoorwegviaduct door. En dan is het de zesde woonark links, nummer 34.
Of je neemt bij Rietlandpark als je met trap naar boven bent gegaan, tram 7. Die stopt bijna op de hoek Czaar Peterstraat en Cruquiuskade, halte Eerste Coehoornstraat.
- Sprinter nemen naar Muiderpoort Station, dan is het ongeveer 15 minuten lopen naar Cruquiuskade 34.

Kom je van buiten Amsterdam met de auto, neem afslag S114 (richting Artis, Zeedijk). Na de afslag ga je bij de stoplichten linksaf de Piet Heintunnel in. Sorteer op het einde linksvoor en ga linksaf de Panamalaan op. Na het tweede stoplicht ga ja rechtsaf de Cruquiuskade op. Je rijdt onder een spoorwegviaduct door; de zesde woonark links, nummer 34, is de praktijk. Soms kun je voor de deur parkeren, soms is het zoeken naar een plekje. Het is betaald parkeren. Een kaartje uit de parkeerautomaat  is alleen te betalen met een pas (chip, credit of master) en je moet het kenteken van je auto intoetsen.

Goedkoper parkeren is mogelijk op het bedrijventerrein van Oost. Dan moet je als je op de Panamalaan rijdt bij het tweede stoplicht linksaf de Cruquiusweg op en dan meteen rechts, Veemarkt. Dit is als je van de ringweg komt althans. Het laatste stukje naar Cruquiuskade 34 loop je dan.

Copyright Dorrestein Praktijk 2018 All rights reserved  -  Webdesign: JJB