Anneke Dorrestein

 

annekekopie-260x300Geboren op 21 maart 1956 als zesde kind in een gezin dat uiteindelijk tien kinderen telde, heb ik het leven van mensen in groepen, in een relatie en in familieverband intensief ervaren. Ik ervoer bewust wat het voor een kind betekent op te groeien in de wereld van volwassenen, de impact die ervaringen hebben op een kind. Ik hoorde wat onuitgesproken bleef, en zag wat mensen voelden, maar niet toonden. 


Al jong heb ik de hbo opleiding tot maatschappelijk werkster, Sociale Academie, gedaan. Toch was het door mijn werkervaring in de psychiatrie in combinatie met mijn wetenschappelijke studie culturele antropologie, en de opleiding tot hypnotherapeut dat ik mijn kwaliteiten werkelijk professioneel kon inzetten. Ook heb ik mijn spiritueel vermogen verder ontwikkeld. Mijn levenservaringen spelen daarbij een rol. Dit heeft mijn houding naar mensen liefdevol en krachtig gemaakt.


Er is niet één weg in het leven en daarom ook niet één duiding van een verschijnsel, klacht of probleem. Ik sta open voor datgene waar iemand mee komt en wat hij of zij laat zien. Ook voor mensen bij wie een officiële diagnose is gesteld en die hier niet mee uit de voeten kunnen. Het verwondert mij iedere keer weer opnieuw dat juist deze open houding een veilige en respectvolle sfeer creëert waarin iemand erachter kan komen wat besloten ligt achter de klacht. En daarmee bij zijn eigen kern kan komen. 

Copyright Dorrestein Praktijk 2018 All rights reserved  -  Webdesign: JJB