boot2

Wat is integratief?

 

Onder de menuknop Visie en Werkwijze heb ik een en ander over mijn aanpak uitgelegd. Toch vat dit niet alles. Ik heb wel een bepaalde werkwijze, maar werk niet vanuit één methode en ook niet vanuit protocollen. Hoewel ik het ambacht hypnotherapeut op een gedegen manier heb geleerd op de Nederlandse Academie voor Integratieve Psychotherapie, kan en doe ik door mijn ervaring en verdere studies meer dan dat. Zo hoeft het verwerken van pijnlijke ervaringen niet altijd door hypnose te worden geheeld. Ook het ervaren in de relatie met de therapeut bijvoorbeeld kan lerend en helend zijn.
Ik besteed tijd aan inzicht, aan het opbouwen van eigenwaarde, aan contact maken met het voelen en met het lichaam. Met trancevorm je problemen aanpakken wil niet zeggen dat het buiten jou om gaat. Mensen hebben een bewustzijn -niet te verwarren met het mentaal denken- dat zij vaak niet gebruiken. Bewustzijn zie ik als het kunnen waarnemen zonder oordeel en van daaruit voelen, wat wil ik en hoe wil ik het? Zo kun je ook gevoelens en gedragingen van jezelf leren kennen, omdat ze er mogen zijn. Het is goed als dit opgebouwd kan worden. En dieper: door bewustzijn ontwikkel je het contact met jouw ziel. Verder heeft een mens een energetisch veld in en om hem heen. Ook daar is informatie in opgeslagen, voor jou te ervaren en door mij te ‘zien’ als dit functioneel is.
Een mens bestaat voor mij dus uit meer dan zijn lichaam, psyche en denken. Ik integreer deze zienswijze in mijn werk als hypnotherapeut en noem dit integratief werken.
 
In de ervaringen van cliënten is te lezen hoe het integratief werken in de praktijk uitpakt.

 

Terug naar homepage

Copyright Dorrestein Praktijk 2018 All rights reserved  -  Webdesign: JJB