bloemlinks-blauw

"Het was de investering dubbel en dwars waard"

 

In de periode van mijn depressie door een burnout ben ik begonnen met hypnotherapie. Ik had vooral 's ochtends angstaanvallen en was voortdurend moe. Alle energie was weg. Het kostte heel veel kracht om 's ochtends mijn bed uit te komen en ik had geen zin meer in het leven. De weekenden lag ik op bed. Mijn huisarts schreef rust en antidepressivum voor. Ik houd niet van medicijnen slikken. Maar er zat op dat moment niets anders op, omdat het zonder niet vol te houden was. De antidepressivum hielp in zoverre dat ik redelijk kon functioneren zonder al te grote pieken en dalen. Verder zat daar geen vooruitgang in. Iemand wees mij op de mogelijkheid van hypnotherapie bij de praktijk van Anneke Dorrestein. Ik ben gestart met het idee: 'baat het niet, schaadt het niet'.
Maar wat een verademing deze therapie. Ten eerste, je hoeft niets en je moet niets. Dat was net wat ik nodig had, niets moeten. Alleen ontspannen op een hele natuurlijke manier. Ten tweede heb ik door de hypnotherapie de gebeurtenissen, die de depressie cq burnout veroorzaakten kunnen ervaren en verwerken. Tegelijkertijd leerde ik om van mezelf te houden en mij echt te ontspannen. Ik dacht dat ik dat wel deed. Maar als je geen andere kleur kent, denk je dat hetgeen je doet, het is.
Na een half jaar ben ik in overleg met de huisarts gestopt met de medicatie. Dat was even spannend, maar het ging goed. Ik ben doorgegaan met de hypnotherapie. Ruim een jaar heb ik één keer in de week een sessie gedaan, daarna afgebouwd. Het was de investering dubbel en dwars waard. Ik heb er nog steeds profijt van. Ik ben blij dat ik haar heb ontmoet.

 

T.W. vrouw, 49 jaar            Terug naar ervaringen              Terug naar homepage

Copyright Dorrestein Praktijk 2018 All rights reserved  -  Webdesign: JJB